Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest So lis 17, 2018 1:58 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Interface
PostNapisane: Wt mar 15, 2011 7:20 am 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): Pn lip 27, 2009 5:41 pm
Posty: 44
Miejscowość: Miłosław
Auto: Punto GT
Jako że na stronach aukcyjnych w działąch :narzędzia , diagnostyka mamy wysyp przeróżnych czego to nie robiących i z czym nie komunikujących się interfejsów , rodzi się moje pytanie.
Czy komuś z Was udało się nabyć lub też wie jaki interfejs który łączy się z Motronikiem M2,7 sterującym silnikiem PGT ?
Swego czasu robiłem to KTS-em który dobrze radził sobie w tym temacie.
Niestety ten czas minął i pozostało mi tylko miganie "marchewką" , a przydało by się podglądnąć niektóre parametry w czasie rzeczywistym.
Zaznaczam że nie pytam o urządzenia typu kombajn do fiata za 20tys. tylko np. taniochę allegrową która ogarnia ten temat.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Wt mar 15, 2011 10:54 am 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Pt wrz 21, 2007 8:27 pm
Posty: 221
Miejscowość: Stara Kiszewa
Euroscan + Visa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Pn kwi 25, 2011 1:34 pm 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): So kwi 19, 2008 7:14 am
Posty: 126
Miejscowość: Ustroń
Auto: Punto GT
Rozumiem , że chodzi o Euroscana 2 x RS232 pod DOS ?

A czy istnieje coś co chodzi na USB i obsługuje Motronica M2.7 ?

_________________
Punto GT
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8 t


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Pn kwi 25, 2011 1:57 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): So lip 17, 2010 2:07 am
Posty: 223
Miejscowość: slask
Auto: Inne
80quattro napisał(a):
Rozumiem , że chodzi o Euroscana 2 x RS232 pod DOS ?

A czy istnieje coś co chodzi na USB i obsługuje Motronica M2.7 ?


Tak, o takiego euroscana chodzi. Mnie się nie udało podpiąć niczym na usb żeby ogarniać silnik. Tylko airbagi.
Może na jakimś vag comie pójdzie? :niewiem: dużo helmutów lata na motronicach.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Pn kwi 25, 2011 2:33 pm 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): So kwi 19, 2008 7:14 am
Posty: 126
Miejscowość: Ustroń
Auto: Punto GT
Np. Fiat Ecu Scan który chodzi na USB robi wiele Motroniców ale akurat M2.7 nie .
Chcę kupić interface do PGT ale nie mam w domu stacjonarnego kompa więc potrzebuję coś na USB.
Czytałem , że może udać się to podłączyć przez kartę PCIMCIA/2xRS232 ale też nie na każdym laptopie to się udaje .

_________________
Punto GT
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8 t


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Pn gru 24, 2012 2:13 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lut 06, 2010 11:52 pm
Posty: 76
Lokalizacja: stargard
Miejscowość: szcz-
Auto: Punto GT
troche czasu mineło ktos ogarnoł moze jakies cudo czytajace pgt na usb?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Cz gru 27, 2012 12:00 am 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lut 06, 2010 11:52 pm
Posty: 76
Lokalizacja: stargard
Miejscowość: szcz-
Auto: Punto GT
Ktos próbował możę tym sie połączyć?
http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/pakiet-interfejsow-fiat-k-can-fiatecuscan-multiecuscan-fiat-alfa-romeo-lancia.html


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Cz gru 27, 2012 6:27 am 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 30, 2012 9:51 pm
Posty: 80
Miejscowość: Bytom
Auto: Punto GT
nie polaczysz sie bo nie ma odpowiedniego softu ktory obsluzy ecu w pgt

_________________
Jest:Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v '07
Fiat Stilo 1.9 JTD '02

Było:Uno 1.4 '95 Grigio Nickel Metalic -60/60
Punto GT 1.6 '94 Giallo Exploit


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Cz gru 27, 2012 6:36 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lut 06, 2010 11:52 pm
Posty: 76
Lokalizacja: stargard
Miejscowość: szcz-
Auto: Punto GT
w pracy mam snap on i tez starych fiatów nie czyta ja pierdziu... Czyli do pgt musze poszukac na smietniku starego kompa z 2 com?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Cz gru 27, 2012 6:52 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 30, 2012 9:51 pm
Posty: 80
Miejscowość: Bytom
Auto: Punto GT
ta i visa 2000 pod dos'a

_________________
Jest:Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v '07
Fiat Stilo 1.9 JTD '02

Było:Uno 1.4 '95 Grigio Nickel Metalic -60/60
Punto GT 1.6 '94 Giallo Exploit


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Cz gru 27, 2012 7:24 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lip 16, 2010 8:37 pm
Posty: 364
Miejscowość: Przemyśl
Auto: Inne
a jak wtedy sprawdzić parametry podczas jazdy ?,
ciężko będzie stacjonarny PC wsadzić do auta i jechać :?

_________________
PUNTO ELX 1.6 16vT = 270HP & 340NM


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Cz gru 27, 2012 7:36 pm 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 11, 2008 8:15 pm
Posty: 707
Miejscowość: SZA
Auto: Punto GT
punto 1.6 napisał(a):
a jak wtedy sprawdzić parametry podczas jazdy ?,
ciężko będzie stacjonarny PC wsadzić do auta i jechać :?


Wolks chyba miał na myśli starego laptopa :mrgreen:

_________________
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Cz gru 27, 2012 9:29 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn gru 14, 2009 10:36 pm
Posty: 428
Miejscowość: Opole
Auto: Uno 1.3T
To pewnie by zagadało :D

http://www.ebay.de/itm/321038275307?nma ... _cvip=true


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Cz gru 27, 2012 10:47 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lut 06, 2010 11:52 pm
Posty: 76
Lokalizacja: stargard
Miejscowość: szcz-
Auto: Punto GT
laptopa takie dostac to raczej nieosiagalne mam długi przedłuzacz hahaha nie wiem na podnosniku bym sie meczył ale bez obciazenia to bzdury pewnie wyjda a na rolkach hamulcowych tez za duzo nie zdziałam;/


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Interface
PostNapisane: Śr sty 23, 2013 10:39 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lut 06, 2010 11:52 pm
Posty: 76
Lokalizacja: stargard
Miejscowość: szcz-
Auto: Punto GT
udało mi sie zrobic diagnoze snap on. marchewa mi sie nie pali a pokazuje mi bład P0005 motordrehzahlsensor strom kres(obwód czujnika predkosci silnika)to jest ten czujnik przy kole pasowym?. Kasuje sie po odpaleniu auta znow sie pojawia(kontrolka silnika sie nie zapala), dziwne auto normalnie jezdzi szukam przyczyny masakrycznego spalania ok 14 nie mam ecu. jesli chodzi o dane chwilowe w snap on strasznie wolno to idzie w sumie nie zmieniaja sie lipa.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL