Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Wt lis 13, 2018 8:46 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn lut 21, 2011 9:25 pm 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): So kwi 19, 2008 7:14 am
Posty: 126
Miejscowość: Ustroń
Auto: Punto GT
Czy ma ktoś założony turbo timer w PGT ?

Co z immobiliserem ? Da się go jakoś obejść czy trzeba wywalić immo ?
A może komputer zczytuje z immo tylko przy odpalaniu a potem kluczyk jest już niepotrzebny ?

Pozdrawiam .

_________________
Punto GT
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8 t


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lut 22, 2011 8:56 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lut 06, 2010 11:52 pm
Posty: 76
Lokalizacja: stargard
Miejscowość: szcz-
Auto: Punto GT
Tylko przy odpaleniu. jak w kazdym z systemem kluczykowym i bezkluczykowym;p.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr lut 23, 2011 6:32 am 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): So kwi 19, 2008 7:14 am
Posty: 126
Miejscowość: Ustroń
Auto: Punto GT
Czyli mam rozumieć , że można standardowo podłączyć turbo timer tak jak w aucie bez immo i po wyjęciu kluczyka silnik nie zgaśnie ?

_________________
Punto GT
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8 t


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr lut 23, 2011 3:01 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): So lip 17, 2010 2:07 am
Posty: 223
Miejscowość: slask
Auto: Inne
80quattro napisał(a):
Czyli mam rozumieć , że można standardowo podłączyć turbo timer tak jak w aucie bez immo i po wyjęciu kluczyka silnik nie zgaśnie ?


Na rozwalonej stacyjce u mnie dawało się wyjmować kluczyk ze stacyjki po odpaleniu auta. Kilka razy go wyjąłem na odpalonym silniku i auto nie gasło (w zimie tak zagrzewałem auto przed wyjazdem). Z immobiliserem jest tak jak napisane powyżej, tylko po włączeniu zapłonu moduł sprawdza czy jest poprawny kluczyk i puszcza sygnał na ecu lub nie.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr lut 23, 2011 6:24 pm 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): So kwi 19, 2008 7:14 am
Posty: 126
Miejscowość: Ustroń
Auto: Punto GT
Czyli teoretycznie nie powinno być żadnych problemów .

Dzięki .

_________________
Punto GT
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8 t


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N lut 27, 2011 2:44 am 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So lut 06, 2010 11:52 pm
Posty: 76
Lokalizacja: stargard
Miejscowość: szcz-
Auto: Punto GT
Teoretycznie i praktycznie nie ma prawa byc problemu :!:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N lut 27, 2011 8:14 pm 
Offline
Aktywny użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sty 11, 2011 2:44 pm
Posty: 160
Miejscowość: Zawiercie
Auto: Punto GT
Albo zamiast timera zainwestuj w zegarek i czekaj chwilkę przed zgaszeniem. Jak by nie było to taka zabaweczka nie jest tania jeśli dobra. A zawsze możesz poczekać aż się schłodzi albo przed dojechaniem do celu jedz spokojniej.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N lut 27, 2011 10:43 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Pt cze 12, 2009 11:04 am
Posty: 522
Miejscowość: Mysłowice
Auto: Punto GT
omagi napisał(a):
Albo zamiast timera zainwestuj w zegarek i czekaj chwilkę przed zgaszeniem. Jak by nie było to taka zabaweczka nie jest tania jeśli dobra. A zawsze możesz poczekać aż się schłodzi albo przed dojechaniem do celu jedz spokojniej.


człowieku skoncz bezmyslnie nabijac posty bo wylecisz :cisza:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn lut 28, 2011 6:48 am 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): So kwi 19, 2008 7:14 am
Posty: 126
Miejscowość: Ustroń
Auto: Punto GT
omagi napisał(a):
Albo zamiast timera zainwestuj w zegarek i czekaj chwilkę przed zgaszeniem. Jak by nie było to taka zabaweczka nie jest tania jeśli dobra. A zawsze możesz poczekać aż się schłodzi albo przed dojechaniem do celu jedz spokojniej.


Wybacz kolego ale nie zadałem pytania "czy kupować turbo timer czy nie?" tylko "czy nie będzie problemu z powodu immo?" więc nie wiem czego dotyczy twój post .

Tak sie składa , że mam okazję kupić nowy turbo timer HKS w dobrej cenie i zastanawiam się czy tego nie zrobić .

_________________
Punto GT
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8 t


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn lut 28, 2011 8:57 am 
Offline
Aktywny użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt sty 11, 2011 2:44 pm
Posty: 160
Miejscowość: Zawiercie
Auto: Punto GT
Cytuj:
Tak sie składa , że mam okazję kupić nowy turbo timer HKS w dobrej cenie i zastanawiam się czy tego nie zrobić .


A w jakiej cenie masz tego HKS?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn lut 28, 2011 4:25 pm 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): So kwi 19, 2008 7:14 am
Posty: 126
Miejscowość: Ustroń
Auto: Punto GT
220,- zł

_________________
Punto GT
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8 t


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So sie 30, 2014 12:21 am 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): So sie 30, 2014 12:09 am
Posty: 1
Miejscowość: Chrzanów
Auto: Punto GT
Witam, ja mam takie pytanie, w które kable kostki stacyjki należy wpiąć TT HKS type 0 ? Zeszukałem całe google i nie moge znaleźć nigdzie opisu kostki w GTeku.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt maja 05, 2015 11:09 pm 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): N maja 03, 2015 9:03 pm
Posty: 4
Miejscowość: Warszawa
Auto: Uno 1.4T
Witam jestem tutaj na forum nowy ale że trochę grzebię przy elektryce mogę potwierdzić że Turbotimer będzie pracować poprawnie bez kluczyków i immobilisera.
W punto podłączenie turbo timera jest proste ponieważ stacyjka jest typowo napięciowa a nie cyfrowa jak np renault czy oplu H


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL