Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Pn gru 10, 2018 7:43 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 191 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt mar 15, 2011 11:08 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 06, 2007 9:52 pm
Posty: 342
Lokalizacja: KOSZ-LIN
znaczy LINEAR%SCALE
OK dzieki

_________________
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn mar 28, 2011 2:44 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
koledzy mam problem auto to pacjent Punto GT w zimie robilem drobne mody, w tym wymiana wtryskow z 270 na 440, mam problem z odpaleniem, jak ustawic na mapie orientacyjna jaka wartosc zeby tylko zalapal , dalej go juz dam rady ogarnac, z wydechu smierdzi paciara. wiec na 100% go zalewa, przed zima chodzil do konca wiec napewno jest sprawny


wiem ze wpisywac trzeba wartosci z - ale o ile jest jakis przelicznik??


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn mar 28, 2011 2:54 pm 
Offline
Punto2 killer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 10, 2006 1:58 pm
Posty: 1332
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne
Uzyj prostej matematyki , pomysl ile minimum czasu wtrysku byc moze dla dobrego rozpylenia i dzialaj ;) Wylicz o ile % wieksze sa wtryski o tyle wiecej daja , wiec teoretycznie tyle mozna odjac ale chyba na wzbogaceniu ,bo jak na glownej mapie odejmiesz to po zagrzaniu moze byc kupa.
Ja tak kiedys myslalem i po roku zabaw wolalem SA ;)

_________________
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn mar 28, 2011 3:49 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
no nad SA bede myslal jak go ogarne mniejwiecej, a co do mieszanki to bede probowal ale dopeiro w srode jak zjade ze studiow;//... czyli wszystkie wartosci beda na minusie??

dodam jeszcze ze mam mapa, konwersji nie robilem z maf to map bo mi przeplywka poszla, wiec map + nowe wtyski


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn mar 28, 2011 11:46 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz lis 30, 2006 10:11 pm
Posty: 968
Lokalizacja: Starachowice
duużo zabawy cie czeka , wręcz bardzo dużo . lepiej pożycz maf od kogoś


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt mar 29, 2011 10:38 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
niestety wiem sonde lc-1 mam i egt tez wiec moze sobie poradze


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr mar 30, 2011 2:40 pm 
Offline
Aktywny użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr paź 10, 2007 1:24 pm
Posty: 174
A tak a w ogóle to nie za duże 440stki do 1,4? Na tym to 300 konne VAG 1,8T latają ;)

_________________
Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr mar 30, 2011 11:22 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
no to beda na zapas:D, wyrwalem w dobrej cenie to wzialem:)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So kwi 02, 2011 3:25 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
koledZy wiec , dalej jest problem z odpaleniem, wywalilem sportowy regulator paliwa, zalapal odpalil ale nie mialem laptopa przy sobie zgasilem, i koniec nie odpale, i tak sie mecze, zamaist czujnika temp cieczy podpialem rezystor 330ohm. macie jakies pomysly;>??

i tez dziwne logi;//
Obrazek

Obrazek

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr kwi 06, 2011 6:38 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
koledzy syt z logami opanowana , auto dalej nie lapie, powiedzcie mi jaka powinna byc wpisana wartosc w ustawienia wyjscie analogowe i
minimalne napiecie
przesuniecie
wartosc startowa
krok modyfikacji napiecia??

jakies wartosci oprocz skal tablic trzeba wpisac?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz kwi 07, 2011 10:09 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
nikt nie wie??


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz kwi 07, 2011 8:47 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz lis 30, 2006 10:11 pm
Posty: 968
Lokalizacja: Starachowice
jutro sprawdze to ci napisze


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz kwi 07, 2011 10:53 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
ok dzieki ,to czekam:)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt kwi 08, 2011 8:47 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz lis 30, 2006 10:11 pm
Posty: 968
Lokalizacja: Starachowice
podczas rozruchu napięcie wynosi 1.85v praca na jałowym 2.14 wtryski są 630 . spróbuj 2v przy rozruchu i 2.25 na jałowym


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So paź 01, 2011 11:07 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 06, 2007 9:52 pm
Posty: 342
Lokalizacja: KOSZ-LIN
jakie wartości wpisać w poszczegulne pozycje,zeby schmować punciak na DET3?
Gear ratio -
Driving axle gear ratio -
Gear ratio -
Driving axle gear ratio -

_________________
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 191 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL