Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Pt lis 16, 2018 2:47 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 5:28 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 09, 2005 9:41 am
Posty: 410
Lokalizacja: KRAKÓW
tak wiec odpowiedz bardzo dobrze zrozumialem:
rozumiem ze twoje urzadzenie ogranicza sie do wyswietlacza
led i przetwornika napiecia (bez kalibracji, i termopary i uchwytu )

p.s.1
tez mam homemade EGT bo tez nad takim pracuje

moj ma postac wskaznika analogowego (stary obrotomierz), przetwornika
z kompensacjia termopary i termopary w oslonie inconelu (stop stali nierdzewnej niewiem dlaczego nazywasz to innocelem)

urzadzenie posiada programowalny alarm (piszczek i czerwona dioda)
programowanie za pomoca przyciskanego potencjometra ktory
po wcisnieciu wlacza opcjie programowania zapalajac zielona diode,
kracac nim wychylasz wskazowke, wciskasz i zaprogramowane)
tworzac ten wskaznik wzorowalem sie na wskaznikach DEFI

prawdopodobnie wroce do silnika krokowego 270st.
i pewnie bedzie opcjia nagrywania

p.s.2
czytajac taki temat jest wielu co nie przerabialo go tak jak ty czy ja
wiec w woli wyjasnienia :
-czy masz chec oferowania takich wskaznikow?
-czy to bedzie w formie macie wyswietlacz,przetwornik?
(termopare sobie kupcie i zaprogramujcie urzadzenie)
-czy bedzie to kompletny wskanik plug n play?
-na jakiej termoparze oparles swoj wskaznik?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 8:23 pm 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): Cz gru 21, 2006 3:12 pm
Posty: 47
No to jednak zesmy sie nie zrozumieli
1. moj wskaznik
a)ma kompensacje zimnego zlacza termopary
b)jest kompletnym urzadzeniem z obudowa itp itd moge dostarczac tez termopare ale nie musze jak komu wygodnie
c) co doprzetwarzania sygnalu z termopary "K" zajmuje sie tym wyspecjalizowany uklad scalony wiec kalibracja nie jest potzrebna jednak kazdy zegar przechodzi test u mnie czy dziala z termopara i czy prawidlowo wskazuje
Urzadzenie jest w pelni sprawne nie trzeba niczego samemu programowac podlaczasz i dziala (przypominam ze jest ono skalibrowane pod termopare "k" jesli taka zakupisz to kazdy taki czujnik jes identyczny wiec nie trzeba urzadeznia kalibrowac ponownie) chyba ze termopara nie ma kabla kompensacyjnego (te ktore ja dostarczam zawsze maja kable kompensacyjne)
Tak bede je oferowal na szersza skale juz w przygotowaniu jest praktycznie taki sam wskaznik tylko ze z mozliwoscia podlaczenia 10 termopar oraz wskaznik boost nastepnie mysle o WB AFR i sterowniku umozliwiajacym uturbianie silnikow n/a na seryjnym kompie poprzez wlaczanie w uklad dodatkowych wtryskow sterowanych przelacznikiem wyzwalanym cisnieniem (chce taki zamontowac u siebie na probe przy okazji montazu kompresora)
Tak wskaznik jest plug&play
Wskaznik oparlem na termoparze 3mm (a ten stop nazywam innocelem gdyz tak go nazywa producent termoelemntow)
Pozdrawiam
ps. mozliwe ze tez z stworze wskazniki na zasadzie silnika krokowego ale niestety takie lementy sa drogie i cena takiego wskaznika moze sie okazac za wysoka na polskie realia (chociaz z pewnoscia beda tansze niz wspomniane defi czy greedy :) pozatym jakos bardziej mi sie podoba wskaznik cyfrowy ale to tylko moje odczucia
ps2. zapomnialem dodac ze ogolnie kalibrabcja jest mozliwa ale nie potzrebna gdyz wskazniki sa kalibrowane fabrycznie (czyli przezmnie ) ale jak ktos bedzie mial ochote to moze sobie pogrzebac ale ja nie odpwoiadam za skuki takiego gzrebania


Ostatnio edytowano Pt sty 19, 2007 9:41 pm przez Quaki, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 8:27 pm 
Offline
Punto2 killer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 10, 2006 1:58 pm
Posty: 1332
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne
Quaki a moglbys mi dokladnie napisac skad (ktore elementy) brales do swojej termopary z mocowaniami itp ?

_________________
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 8:46 pm 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): Cz gru 21, 2006 3:12 pm
Posty: 47
Devil wyslalem prv
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt kwi 17, 2015 7:52 pm 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): Pt kwi 17, 2015 7:36 pm
Posty: 4
Miejscowość: Poznań
Auto: Uno 1.3T
Termopary w dobrych cenach możesz kupić na http://www.czaki.pl/ O ile się nie mylę można też złożyć indywidualne zamówienie i bez problemu je zrealizują. Ja znalazłem kiedyś termoparę za 170 złotych i głupi ją kupiłem bo wmówiono mi, że taniej nie znajdę. Na szczęście zmądrzałem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL